Waar groene dromen samenkomen

Succesvol kick-off event Living Green Centrum Oost Nederland:

Met een ‘droombijeenkomst’ voor visionairs en specialisten in duurzaamheid uit alle hoeken van het bedrijfsleven heeft het Living Green Centrum Oost Nederland een inspirerende kick-off gekregen. Donderdag 8 oktober kregen de ruim 100 genodigden een veelzijdig en inspirerend programma met gerenommeerde sprekers, scherpe drieminutenpitches en synergetische breakout sessies. Gewapend met nieuwe inzichten zijn ideeën uitgewisseld, praktische mogelijkheden verkend en contacten gelegd.

Thuisbasis voor kennis, technologie en draagvlak

De bijeenkomst, voor Living Green georganiseerd door innovatie-aanjager Frismakers, is de officiële opening van het Living Green Centrum Oost Nederland als centrum voor het verzamelen van kennis, technologie en draagvlak voor ambitieuze duurzaamheidsprojecten. Deze bijeenkomst heeft op praktische en ontspannen wijze laten zien dat je echt duurzame resultaten op langere termijn alleen kunt realiseren door samenwerking. Suzanne kemps (Frismakers): “Als je kennis uit de hele keten en de wil tot verandering samenbrengt op een fysieke locatie zoals deze, zet je een goede eerste stap naar een duurzamere samenleving.”

Inspirerende gastsprekers

Na de welkomstwoorden van Living Green bestuursvoorzitter Dick Glaser was het podium voor de eerste gastspreker van het Kick-off Event: de uitvinder van de Ledlamp, Ruud Koornstra. Een goed gekozen opening, want Koornstra wist de aandacht van de aanwezigen op ludieke wijze te verleggen naar ‘een andere manier denken’. De belangstellenden konden vervolgens in kleine groepen tijdens breakoutsessies hun eigen visie geven, kennis uitwisselen en netwerken. In gloedvolle drieminutenpitches presenteerden verschillende Deventer bestuurders en ondernemers hun duurzame projecten. Het officiële programma werd bekroond met een visionaire en voor velen waarschijnlijk verrassende presentatie door Professor Futures Studies van de Universiteit Twente Prof.dr. Wim de Ridder, die zijn visie gaf op de digitale ontwikkelingen en de toekomst van duurzame kennis en technologie.

Living Green en de funfactor

Met alleen kennisuitwisseling kom je er trouwens niet: voorwaarde voor het creëren van (publieks)breed draagvlak voor duurzame ontwikkelingen is de funfactor. Die was tijdens het Kick-off event alvast terug te vinden in onder meer de unieke B4 E-Cruizer, de retrovormgegeven e-bike met de milieuvriendelijkheid van een fiets en de sensatie van een motor. Ook konden aanwezigen het elektrisch rijden ervaren in de BMW i3 en i8 of in de tot-de-verbeelding-sprekende Tesla. Voetreflexmassages en powernaps completeerden het aanbod.

De basis voor duurzaamheid

Het Living Green Centrum is gevestigd op het terrein van de voormalige gasfabriek. Het is de bedoeling dat deze karakteristieke hoek van de stad, ingeklemd tussen de IJssel, de snelweg, het havenkwartier en het stadscentrum, een belangrijke rol als trendsetter en innovator gaat spelen in de ambitieuze duurzaamheidsambities van Deventer en Oost-Nederland. Tijdens het event zijn bovendien het nieuwe logo en de huisstijl, ontwikkeld door Designbureau Tomatos gepresenteerd. Living Green bestuursvoorzitter Dick Glaser: “De centrale boodschap van Living Green: waar groene dromen samenkomen ontstaan discussies, inspiratie en synergie. En dat is precies de belangrijke bijdrage die Living Green wil leveren aan een samenleving waarin inspiratie, kennisdeling en innovatieve technologie de basis vormen voor duurzaamheid.”

Post a comment