Minister Kamp ondertekent City Deal Cleantech Regio

ctr_citydealsondertekeningMinister Kamp van Economische Zaken heeft zijn handtekening gezet onder de City Deal met de Cleantech Regio. Hiermee helpt het Rijk de Cleantech Regio met het concretiseren van haar doelen op het gebied van energietransitie, circulaire economie en arbeidsmarkt in de Stedendriehoekgemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Ook de provincies Overijssel en  Gelderland hebben de City Deal bekrachtigd.

De Cleantech Regio gaat voor 10% extra reductie van C02 uitstoot in 2020 (-/- 200.000 ton), 33% reductie op afvalstromen per jaar (-/- 20.000 ton) en uiteindelijk nul restafval in 2030 en in 2020 4.000 nieuwe aan cleantech gerelateerde banen.
Onlangs maakten minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu bekend met bedrijven, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties tot een nationaal grondstoffenakkoord te willen komen. Het doel is om in 2050 alle grondstoffen te hergebruiken. Een zogenoemde circulaire economie is niet alleen beter voor het klimaat, maar levert ook banen op.

Lees hier het volledige artikel.

Post a comment