Aftrap Energieke Cleantech Regio

energieke-regioOp de landelijke dag van de Duurzaamheid op 10 oktober jl.  vond in gebouw de St@art bij Apenheul, een succesvol Symposium plaats als aftrap van de Energieke Cleantech Regio. Hèt project waarbij gebouweigenaren kunnen verdienen aan Duurzaamheid!

Energieke Cleantech Regio is één van de Gelderse pilotprojecten die helpen om de duurzame doelstellingen uit het Gelders Energieakkoord, het energiezuiniger maken van zakelijk en maatschappelijk vastgoed, te realiseren.
Het symposium werd voorafgegaan door een bijeenkomst voor gebouwbeheerders van gemeentelijk vastgoed, waarbij de gebouwbeheerders, de stichting Energieke Regio, OVIJ (omgevingsdienst) en Cleantech Regio met elkaar in gesprek zijn gegaan hoe de (lokale) overheden een goed voorbeeld en ambassadeur kunnen zijn, door zelf voorop te lopen in maatregelen om hun vastgoed duurzaam of zelfs energieneutraal te maken. Tijdens het symposium, welke zich afspeelde in het auditorium van de St@art, een volledig duurzaam gebouw, konden aanwezigen kennismaken met de ambities, doelen en werkwijze van de Energieke Cleantech Regio.

De Energieke Cleantech Regio is een samenwerking tussen Stichting Energieke Regio, Cleantech Regio, VNO-NCW Midden, OVIJ en provincie Gelderland. Apenheul was voor deze dag de gastheer en presenteerde haar nieuwe programma Green Monday, waarbij bedrijven en organisaties met duurzame doelstellingen, in 2017 op alle maandagen kosteloos gebruik kunnen maken van de St@art. Aansluitend op het Symposium werden de aanwezigen tijdens twee workshops nog verder geïnformeerd over de praktische aanpak van de Energieke Cleantech Regio en gaf VNO-NCW Midden uitleg over de MKB Energy CheckUp, een laagdrempelig online instrument, speciaal voor het MKB.

Klik hier voor meer informatie en contactinformatie.

Post a comment