Energie uit water: De Blauwe Kracht

De Blauwe Kracht, energie en grondstoffen met behulp van water.

Aanstaande vrijdag op de Wellekade: toelichting van de professionals van de Blauwe Kracht (www.deblauwekracht.nl) over energieopwekking en andere duurzame toepassingen van water.

Tijdens de IJsselbiënnale stelt Architectuurcentrum Rondeel de toekomst van de Energietransitie aan de orde. Op vrijdag 30 juni van 16:00-17:00 uur vertellen professionals van De Blauwe Kracht op de Verlaagde Wellekade in Deventer over deze innovatieve oplossingen met de IJssel als energieleverancier. 

Het realiseren van een energie-neutrale Stedendriehoek vraagt veel maatregelen. De kracht van water biedt een duurzame energiebron. Met lage investeringen kan een belangrijk deel van de energiebehoefte worden opgewekt. En als er één planologisch kenmerk bepalend is voor de regio Stedendriehoek, dan is dat de IJssel. ‘De Blauwe Kracht’ (een initiatief van 7 professionals uit Deventer e.o.) zet in op een doorbraak in het gebruik van water voor opwekking, opslag en transport van energie, maar ook als kweekmedium voor biomassa en het besparen op het gebruik van drinkwater.

Post a comment